head_banner

IPL VS Laser hårfjerning

IPL VS Laser hårfjerning

Hvordan forstå hva som er best for deg?
hfdg
Hvis du har sett på behandlingsalternativer for permanent hårfjerning, har du sannsynligvis kommet over både laserhårfjerning og IPL og lurer på hva forskjellen er.Kort sagt er hårfjerning med laser tryggere, mer effektivt og den eneste måten hårfjerning noensinne bør utføres på.
Begge behandlingene har vært tilgjengelig kommersielt siden midten av 1990-tallet, men er tydelig forskjellige.Problemet her er at mange hårfjerningsklinikker hevder å gi "laser" hårfjerning, mens de faktisk bare bruker IPL.I denne artikkelen rydder vi opp i noen misoppfatninger og skyter rett når vi snakker om forskjellen mellom laser hårfjerning og IPL hårreduksjon.Etter å ha lest dette, vet du hva du skal se etter.
dghf
Laser og IPL hårfjerning fungerer begge etter samme prinsipp.Det vil si at lysenergi absorberes av områder med høyt pigment som hår, som derfor varmes opp.Varmen skader follikkelen, bremser hårveksten og forhindrer den helt.Hovedforskjellen mellom IPL og laser hårfjerning enheter er lyskilden som brukes.IPL bruker bredspektret synlig lys, mens laser hårfjerning bruker egenskapene til en laser.
gdsjhgf
Men på grunn av måten selve teknologiene fungerer på, varierer laser- og IPL-behandlinger når det gjelder:
Behandlingstid: Fordi lysstrålen som brukes i laserbehandlinger er veldig konsentrert, har laserapparater et veldig lite behandlingsvindu.Takket være det bredere lysglimt som brukes i IPL, har IPL-enheter et større behandlingsvindu og kan derfor dekke et mye større område på en gang, noe som betyr en mye raskere behandlingstid sammenlignet med laser.
Smertevurdering: Den enkle, mer spisse lysstrålen som brukes under laserbehandling er ofte rapportert å være mer smertefull enn IPL-behandling.
Kostnad: Laserlys er dyrt å generere, og spesielt i salonger har laserbehandling en høy pris, mens IPL ofte er mye rimeligere.
Lang levetid på resultater: Som en avveining for den økte prislappen og smertenivået, kan resultatene fra laserbehandling bety at det kreves færre påfyll mellom øktene.Men som med enhver form for lysbasert hårreduksjon, må du alltid fortsette med påfyllingsbehandlinger for å stoppe hårene i å vokse ut igjen.
Sikkerhet: Laserlys er veldig kraftig og kan til og med være farlig.På grunn av dette bruker hjemme laser hårfjerning enheter betydelig redusert strøm, spesielt i forhold til deres dyre salongekvivalenter.Bonusen med IPL-behandling er at den er mye tryggere å bruke siden lyset er mindre konsentrert, og kan derfor brukes hjemme uten risiko for langvarige resultater.

Hva er best for hårfjerning, IPL eller laser?
Vanligvis vil IPL-teknologi kreve flere behandlinger og kan gi mindre effektiv hårreduksjon.Nye laserteknologier vi jobber med i klinikken er mer avanserte og effektive enn IPL-motparter med mindre ubehag (da de er utstyrt med integrerte kjølesystemer).I tillegg betyr det at maskinene våre kan behandle et bredere spekter av hud- og hårtyper enn en IPL ville gjort.Det er derfor de bruker IPL til større formål som hudforyngelse.
Mens hudpleiespesialisten føler at hvis folk bare vil fjerne overflødig hår, så er ekte laser det beste alternativet, men hun sier at "både lasere og IPL er effektive når de leveres av en kvalifisert laserutøver".Begge ekspertene er enige om at det er viktig å diskutere dine spesifikke bekymringer med din estetiske behandler og ta hensyn til din hudtype slik at de kan gi deg råd om den beste handlingen.


Innleggstid: 25. november 2021